ثبت شرکت
تعریف شرکت:
مطابق قانون تجارت شرکت، قراردادی است که بر اساس آن اعضا یا شرکا سود حاصل از سرمایه را تقسیم میکنند.
شرکت بین الملی:
شرکتهایی که محصولات خود را به کشورهای دیگر صادر کنند، شرکتهای بین الملی (International Corporation) نامیده میشوند.
اهمیت ثبت شرکت بینالمللی:
گستردگی روابط تجاری میان دولتها، توسعه صنعت حملونقل و مراکز دادوستد، افزایش معاملات پولی و مالی و بانکی سبب تحول و دگرگونی فعالیتهای تجاری-صنعتی و اقتصادی شده است. به طوری که سرمایهگذاری داخلی نمیتواند پاسخگوی نیاز جامعه، ساماندهی مشکلات و معضلات جاری و روزمره باشد؛ و باید به اموری مانند مبادلات و گسترش فعالیت میان کشورها مبادرت ورزید. شرکتها باانگیزههای خاصی وارد بازارهای خارجی میشوند. در این حالت ابتدا بازارهایی با فاصله فرهنگی و اقتصادی کم نسبت به بازارهای داخلی را انتخاب کرده و از انتخاب بازارهایی که کاملاً با آنها غریبه هستند اجتناب میکنند.
علاوه بر این با پیشرفت و رونق تجارت بین الملی، تمایل کشورها در خصوص دادوستد و مراودات پولی، مالی و کالایی قویتر شده است؛ و کشورها با تکاپوی بیشتری به موضوعات و امور تخصصی بین الملی پرداختهاند؛ و متعاقباً تمایل کشورها برای پیوستن به سازمانها، کنوانسیونها، توافقهای بین الملی و تاسیس و توسعه سازمانهای تخصصی بیش از بیش افزایش یافته است. به نحوی که امروزه بیش از 150 کشور در سازمان جهانی تجارت (WTO) و 140 کشور در سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) با نام سازمانهای تخصصی ملل متحد عضویت داشته و فعالیت میکنند.
امروزه 30 درصد داراییهای معاملات خصوصی جهان در دست شرکتهای بین الملی است. با توجه به نقش پررنگ و گسترده این شرکتها در اقتصاد جهان، سرمایهگذاری روزافزون شرکتها های بین الملی و چند ملیتی در مناطق مختلف جهان تأثیرات شگرفی در زندگی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورها گذاشته است. همچنین توسعه این شرکتها در سراسر نقاط جهان، سبب شده تا بسیاری از صاحبنظران اقتصادی، فعالیت این شرکتها را دلیل توسعه اقتصادی آینده جهان بدانند
بدین سبب، امروزه تحولات اخیر جهان باعث شده است تا افراد تمایل بیشتری به تأسیس انواع شرکتهای تجاری و بینالمللی نشان دهند تا از مزایای این شرکتها استفاده کنند.
در کشور ما نیز شرایط و قوانینی بهمنظور ثبت شرکتهای بینالمللی منعقد شده است و در مقابل، هر شرکت ثبت شده در ایران نیز قابلیت ثبت در نظام بین المللی را دارد. ثبت این شرکتها، همانند سایر شرکتهای دیگر جهت شناسایی هویت آنها الزامی است. هم اکنون ۸۶ کشور جهان از جمله ایران در کنوانسیون بین المللی عضویت دارند. قابل ذکر است، برای ثبت شرکت بین المللی اخذ تصدیق نامه در ایران الزامی است.
مزیتهای تأسیس و ثبت شرکتهای بین الملی:
1-وارد شدن به بازهای بین الملی و افزایش تولید و عرضه بیشتر کالا و محصولات
2-دستیابی به سود بیشتر بهوسیله بازگشت سرمایه با مبلغ بالاتر
3-مدیریت منابع و نیروی انسانی مناسب
4-استفاده از معافیتهای مالیاتی و دیگر تشویقهای صادراتی
5-افتتاح حساب بانکی بین الملی
6- بودجه بندی دقیق و انعطافپذیر نسبت به تجارت فردی
7- دریافت اقامت به از طریق ثبت شرکت
8-سهولت در انتقال و واگذاری شرکت
البته موفقیت در این حیطه مشروط بر این است که اطلاعات دقیقی از کشور مقصد داشته باشید؛ بنابراین، تحلیل و شناخت کافی از نحوه سرمایه گذاری در کشور مقصد، از اساسی ترین و ابتدایی ترین اقدامات جهت راه اندازی شرکت بین المللی است.
باید به این نکته اشاره کرد که امور ثبتی از جمله ثبت شرکت در هر کشور دارای فرایند و قوانین مختلفی است که برای افراد غیر متخصص بسیار دشوار است. بهره گیری از افراد کاردان در انجام امور ثبت بین المللی از جمله ثبت شرکتها بسیار پراهمیت است. ثبت شرکت بین المللی توسط کارشناسان و وکلای مجرب ثبت آداک به صورت کامل و تضمینی در سریعترین زمان انجام میشود.